Tekvicový cheesecake so smotanovou polevou
Tento som veru robila už dávno, no chuťovo bol úžasný. Možno by ste nepovedali no aj tekvica sa hodí do takéhoto dezertu.
Ingrediencie
Korpus
- môžeme použiť aj klasický zo sušienok masla
- 170 g ovsených vločiek
- 80 g vlašské orechy
- 1 ks vajce
- 100 g maslo
- 3 cukor / med
Krém
- 500 g jemného tvarohu
- 250 g natierkoveho masla
- 400 g pyré z tekvice hokkaido
- 4 pl Med
- 3 vajce
- 2 pl hladkej špaldovej múky
- 2 čajová lyžička škorica
- 1⁄2 čajová lyžička mletý zázvor
Poleva
- 100 g kyslá smotana
- 1 balenie vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Ako prvé si rozmixujeme vlašské orechy aj ovsené vločky. Tie zmiešame s vajíčkom, roztopeným maslom a medom. Pripravenú zmes utľapkáme na dno tortovej formy (priemer 24cm) vystlanej papierom na pečenie (len na spodku).
Popicháme vidličkou a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov cca 10 minút.
Krém pripravíme zmiešaním tvarohu, nátierkového masla a tekvicového pyré. Do tejto zmesi po jednom pridávame vajíčka a vždy pomixujeme. Následne pridáme múku, sladidlo, koreniny a všetko dokopy premiešame (pripadne pomixujeme ručným mixérom).
Krém nalejeme na pripravený korpus a dáme piecť do rúry vyhriatej na 150 stupňov približne 1 hodinu. Na dno rúry vložíme plech s vodou. Po upečení sa môže cheesecake v strede jemne triasť. Necháme ho vo vypnutej rúre ešte aspoň pol hodinku postupne vychladnúť.
Po vychladnutí ho potrieme kyslou smotanou, ktorú dosladíme vanilkovým cukrom.
Ozdobíme podľa vlastnej fantázie a odložíme do chladničky najlepšie cez noc.