REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/ULtjy2-OXpLkeLGFxcYP/5ad5cdcf22a3f1cc7ac5c027018df3.jpeg)
Zdroj: ratmaner from Getty Images
Tekvicový kečup
Domáci tekvicový kečup s prídavkom korenín. Ideálny doplnok k mäsu a sendvičom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Hlavné zložky
- 1 Veľká tekvica
- 500 g cukor
- 100 mililitre vínny ocot
Korenie
- 1 čajová lyžička škorica
- 1 čajová lyžička Klinčeky
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Dyňu ošúp, nakrájaj na kocky, odstráň semená. Nakrájanú dyňu umiestni do veľkého hrnca.
2. Krok
Pridaj do hrnca cukor, ocot a všetky korenia. Premiešaj.
3. Krok
Varíme na strednom ohni približne hodinu, kým tekvica nezmäkne a omáčka sa nezhustí.
4. Krok
Presuň horúci kečup do čistých pohárov, okamžite zatvorte. Nechajte vychladnúť.
5. Krok
Uchovávajte na chladnom mieste. Dobrú chuť!