Zdroj: manyakotic from Getty Images
Tekvicový koláč na sladko
Recept na tekvicový koláč na sladko, ktorý chutí každému.
Ingrediencie
- 1 kg hokkaido tekvice
- 300 gramov hladká múka
- 150 gramov cukru
- 1 bal Prášku do pečiva
- 1 bal vanilkového cukru
- 4 ks vajcia
- 200 ml mlieka
- 100 ml oleja
- štipka soli
- 2 kl škorice
- 1 kl muškátového orieška
- práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začneme tým, že tekvicu očistíme, vyberieme semienka a nakrájame ju na menšie kúsky. Vložíme ju do hrnca, zalejeme vodou a varíme, kým nie je tekvica mäkká. Potom tekvicu v horúcej vode rozmixujeme na kašu. Tento postup sa oplatí, pretože varená tekvica dodá koláču prirodzenú sladkosť a šťavnatosť.
Zatiaľ čo sa tekvica chladí, zmiešame v miske suché ingrediencie - múku, cukor, prášok do pečiva, vanilkový cukor, škoricu a muškátový oriešok.
Potom v druhej nádobe rozmiešame mlieko, vajcia a olej.
Následne suché ingrediencie pomaly pridáme do mliečnej zmesi a poriadne premiešame.
Na záver do cesta vmiešame vychladnutú tekvicovú kašu a všetko dôkladne premiešame.
Cesto potom prelejeme do vymasteného plechu a pečieme v rúre predhriatej na 180°C približne 60 minút.
Hotový tekvicový koláč môžeme posypať cukrom.