Zdroj: bauhaus1000 from Getty Images Signature
Tekvicový koláč v kvetináči
Túto tekvicovú tortu som začala piecť na jeseň, keď sa začali zbierať tekvice. Chcela som vytvoriť niečo sladké, ale zároveň zdravé. Keď som objavila tento recept, stal sa tento tekvicový koláč hitom. Vyskúšala som rôzne variácie, ale držím sa základného receptu, pretože je podľa mňa najlepší.
Ingrediencie
- 1 hrnček hladká múka
- 1 hrnček polohrubá múka
- 1 hrnček cukor
- 1 hrnček Oleje
- 1 hrnček Tekvicové pyré
- 4 kus vajce
- 1⁄2 hrnček mlieko
- 1 lyžica Jedlá sóda
- 1 lyžica prášok do pečiva
- 1 lyžica škorica
- 1⁄2 lyžice Muškátový oriešok
- soľ
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Začnem prípravou všetkých ingrediencií. Je dôležité, aby vajcia a mlieko mali izbovú teplotu. Tak sa cesto lepšie spojí a koláč bude nadýchanejší. Múku zvyknem preosievať, aby bolo cesto vzdušnejšie.
V jednej miske zmiešajte hladkú a polohrubú múku s cukrom, sódou bikarbónou, práškom do pečiva, škoricou, muškátovým orieškom a štipkou soli.
V druhej miske zmiešajte olej, tekvicové pyré, vajcia a mlieko.
Potom pomaly pridávam tuhú zmes do tekutej zmesi a miešam, kým nevznikne hladké cesto.
Pečte v predhriatej rúre pri 180 °C približne 60-70 minút. Ak cesto začne rýchlo tmavnúť, prikryjem ho fóliou.
Po vytiahnutí z rúry som koláč nechala vychladnúť a potom som ho vyklopila.