REKLAMA
Tekvicový krém so sušenými feferónkami
Výborná krémová polievka dochutená so sušenými feferónkami a kyslou smotanou
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 hokkaido
- 2 mrkiev
- 4 zemiak
- soľ
- feferónky šušené
- tekvicové semienka
- 1 pochuťková smotana
- voda
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie. Mrkvu aj zemiaky očistíme, ja hokkaidó len dobre umyjem dávam ho celé.
2. Krok
Pokrájame na malé kocky.
3. Krok
Dávam variť cca na 25 minút úplne domäkka spolu so soľou a feferónkami.
4. Krok
Keď je zelenina uvarená do mäkka, tak rozmixujeme ponorným mixérom do hladka - na krém.
5. Krok
Servírujeme spolu s olivovým olejom a pochúťkovou smotanou. Ja si ešte pridávam feferónky a tekvicové semiačka. Baví má táto kombinácia, že je výrazne pikantná, ale smotana to zjemní. Teraz je začiatok leta, takže polievka je veľmi rýchla a výborná ... až mame čas na krásne dni. Nech sa polievka vydarí. Keď by ste varili polievku pre deti mínus feferónky.