REKLAMA
Tekvicový prívarok
Na trhu je dostupné obrovské množstvo rôznych druhov tekvíc. Na každé jedlo sa hodí iný druh. Za vyskúšanie určite stojí tekvicový prívarok z maslovej tekvice.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 šalotku
- 1 maslová tekvica
- 3 pl olivového oleja
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 1 kl mletej rasce
- 1 väčší zemiak
- 400 ml zeleninový bujón
- 150 ml šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Šalotku ošúpeme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
Tekvicu ošúpeme a nakrájame na kocky.
3. Krok
Olivový olej zohrejeme a začneme restovať kúsky tekvice, ktoré osolíme, okoreníme a posypeme mletou rascou. Po piatich minútach pridáme aj očistený a nakrájaný zemiak a zmes podlejeme vývarom.
4. Krok
Hrniec zakryjeme a zeleninu varíme 20 minút domäkka. Potom pridáme smotanu a všetko rozmixujeme ponorným mixérom, ešte chvíľu povaríme a môžeme podávať napríklad s fašírkami a varenými zemiakmi.