REKLAMA

Zdroj: Canva

Teľacie medailónky

Výborný recept na teľacie medailónky, ktoré sú mäkké, šťavnaté a plné chuti.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 800 g teľacieho mäsa Pridané do
  • 4 Lyžice oleja Pridané do
  • 100 ml bieleho suchého vína Pridané do
  • 100 ml hovädzieho vývaru Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku Pridané do
  • soľ a mleté čierne korenie Pridané do
  • pažítka na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Teľacie mäso nakrájame na medailónky, osolíme a okoreníme ich.

2. Krok

Na panvici rozpáľte olivový olej a opečte na nej medailónky do hneda z každej strany, asi 4 minúty na stranu. Potom ich vyberte a odložte.

3. Krok

Na tú istú panvicu pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich.

4. Krok

Prilejte biele víno a nechajte ho zredukovať. Následne keď je obsah vína zredukovaný prilejte mäsový vývar.

5. Krok

Pred koncom varenia pridajte na panvicu maslo a vymiešajte omáčku, kým maslo nie je úplne rozpustené.

6. Krok

Medailónky vráťte späť do panvice a nechajte ich v omáčke variť ešte 5 minút.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4642 receptov

Mäsité jedlá

2189 receptov

Zaváranie

147 receptov

Dezert

3572 receptov

Mascarpone

334 receptov

Cestoviny

524 receptov

Večera

4349 receptov

Lacné jedlá

1461 receptov