REKLAMA
Zdroj: Canva
Teľacie medailónky
Výborný recept na teľacie medailónky, ktoré sú mäkké, šťavnaté a plné chuti.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 800 g teľacieho mäsa
- 4 Lyžice oleja
- 100 ml bieleho suchého vína
- 100 ml hovädzieho vývaru
- 1 strúčik cesnaku
- soľ a mleté čierne korenie
- pažítka na ozdobu
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Teľacie mäso nakrájame na medailónky, osolíme a okoreníme ich.
2. Krok
Na panvici rozpáľte olivový olej a opečte na nej medailónky do hneda z každej strany, asi 4 minúty na stranu. Potom ich vyberte a odložte.
3. Krok
Na tú istú panvicu pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich.
4. Krok
Prilejte biele víno a nechajte ho zredukovať. Následne keď je obsah vína zredukovaný prilejte mäsový vývar.
5. Krok
Pred koncom varenia pridajte na panvicu maslo a vymiešajte omáčku, kým maslo nie je úplne rozpustené.
6. Krok
Medailónky vráťte späť do panvice a nechajte ich v omáčke variť ešte 5 minút.