REKLAMA
Torta kniha
Recept na klasickú piškótovú tortu v tvare knihy s vanilkovým krémom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 3 ks vajcia
- 3 Lyžice polohrubej múky
- 3 Lyžice kryštálového cukru
- 2 Lyžice teplej vody
- 1 Lyžice oleja
- 1⁄2 kl kypriaceho prášku
Vanilkový krém
- 500 ml mlieko
- 2 ks zlatý klas prášok
- 2 pl kryštálový cukor
- 25 g maslo
- 2 ks vanilínový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Oddeľte žĺtka od bielok. Žĺtka vymiešajte s cukrom do peny.
2. Krok
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
3. Krok
Postupne pridávajte múku.
4. Krok
Pridajte tiež vodu a olej.
5. Krok
Vymažte tortovú formu s maslom a vylejte do nej zmes.
6. Krok
Pečte asi 40 minút pri 180 stupňoch.
7. Krok
Medzitým si pripravíme vanilkový krém.
8. Krok
Uvaríme zlatý klas s cukrom a mliekom. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť a primixujeme k nemu maslo.
9. Krok
Korpus rozrežeme na 2 časti a natrieme ho krémom.
10. Krok
Tortu potiahneme fondánom a dozdobíme podľa predstavivosti.