Zdroj: oliwiaziolkowska from Getty Images
Torta s čerešňami a mascarpone krémom
Tento koláč je ideálny na rôzne príležitosti, nielen ako jednoduchý dezert. Mala som už veľa príležitostí na jeho prípravu a vždy vyšiel perfektne. Dúfam, že vám moje skúsenosti a tipy pomôžu pri jej príprave.
Ingrediencie
- 200 g Tráviace sušienky
- 100 g maslo
- 500 g čerešne
- 250 g cukor
- 500 g syr Mascarpone
- 200 ml Krém
- 2 lyžice želatína
- 3 lyžice vody
- Čerešne na ozdobu
- čerešňový džem
Najnovšie letáky
Postup
Sušienky rozdrvte na jemné omrvinky. Môj tip: jednoduchšie je to urobiť pomocou mixéra.
Na panvici rozpustite maslo, pridajte doň rozdrvené sušienky a dobre premiešajte. Takto pripravenú zmes rozotrite na dno tortovej formy a rukou ju pritlačte, aby bola rovnomerná a pevná. Formu vložte na 30 minút do chladničky.
Medzitým pripravte čerešne. Scedíme ich zo šťavy a potom vmiešame cukor. Varte na miernom ohni asi 20 minút, kým sa cukor nerozpustí. Odstavte, aby vychladli.
V miske zmiešajte syr mascarpone so smotanovým syrom. Želatínu rozpustíme v horúcej vode a pridáme do zmesi, pričom dobre premiešame, aby nevznikli hrudky.
Koláč vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu, aby zmes dobre stuhla.
Krém natrite čerešňovým džemom a ozdobte čerešňami.