Torta s ovocím
Svieža torta s ovocím a mascarpone krémom pre deti. Ovocie môžeme použiť podľa chuti - jahody, maliny, čučoriedky alebo rôzny bobuľový mix. V tomto recepte sa pracuje s kupovaným piškótovým korpusom.
Ingrediencie
Jahody
- 600 g jahoda
- 45 g práškový cukor
- šťava z polovice citróna
Mascarpone šľahačka
- 500 g mascarpone
- 400 g šľahačka
- 100 g práškový cukor
Ostatné
- kupovaný korpus
Najnovšie letáky
Postup
Jahody umyjeme a rozštvrtíme.
Zdroj: Youtube
Jahody preložíme do misky a pridáme k ním šťavu z citróna a práškový cukor. Všetko spolu premiešame.
Zdroj: Youtube
V druhej miske pripravíme mascarpone krém. Vymixujeme mascarpone s práškovým cukrom a smotanou na šľahanie.
Zdroj: Youtube
Korpus rozrežeme na 3 časti.
Zdroj: Youtube
Každý plát potrieme buď mliekom alebo šťavou z jahôd. Môžeme začať s natieraním plátov a ich vrstvením. Na mascarpone krém poukladáme jahody - ďalší korpus, krém, jahody, korpus.
Zdroj: Youtube
Na vrch posledného korpusu natrieme mascarpone krém a dozdobíme ho jahodami.
Zdroj: Youtube