Zdroj: Pixabay
Tradičná mexická čerstvá tomatillo salsa verde
Vychutnajte si autentickú chuť mexickej kuchyne s touto Tomatillo Salsa Verde. Tento recept je vynikajúcim doplnkom vášho každodenného stravovania. Môžete ju podávať s nachos, na enchilady alebo na akékoľvek mexické jedlo, ktorému dodá novú chuť!
Ingrediencie
- 11⁄2 libier čerstvé paradajky
- 1⁄2 pohár Nadrobno nakrájaná biela cibuľa
- 1⁄2 pohár Nasekané lístky koriandra
- 1 polievková lyžica čerstvá limetková šťava
- 2 Papriky Jalapeño, zbavené semien a nakrájané
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- Soľ podla chuti
Najnovšie letáky
Postup
Najprv odstráňte šupky z paradajok a dôkladne ich opláchnite, aby ste odstránili lepkavé zvyšky. Po očistení ich prekrojte na polovicu.
Tomatillos, papriku Jalapeño, cesnak a cibuľu dajte na plech a pečte ich v rúre, kým nie sú tomatillos upečené. Zvyčajne to trvá približne 7-10 minút.
Teraz opatrne preložte opečené paradajky, jalapeňos, cesnak a cibuľu do mixéra. Pridajte nasekané lístky koriandra a čerstvú limetkovú šťavu.
Zmes mixujte, kým nevznikne hrubé pyré.
Presuňte salsu do servírovacieho taniera a vychutnajte si domácu Tomatillo-Salsa Verde.