REKLAMA

Zdroj: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤

Tradičná veľkonočná plnka: odporúčame všetkými desiatimi

Recept na tradičnú veľkonočnú plnku s údeným mäsom, mladou žihľavou a majoránom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 1 ks údené mäso Pridané do
  • 10 ks rožky Pridané do
  • 8 ks žĺtko Pridané do
  • 8 ks vaječné bielka Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 100 g šunka Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • majoránka Pridané do
  • mladá žihľava Pridané do
REKLAMA

Postup

105 min.
1. Krok

Údené mäso uvaríme vo vode, ktorú sme osolili. Varíme ho zhruba 40 minút. Vývar nevylievame.

2. Krok

Po vychladnutí ho nakrájame na kocky spolu s rožkami. Rožky polejeme vývarom z údeného mäsa.

3. Krok

V miske vyšľaháme žĺtka s maslom, ktoré ochutíme soľou, korením a majoránom. Pridáme nadrobno nakrájanú mladú žihľavu, následne pridáme aj nakrájanú šunku a namočené rožky.

4. Krok

Následne pridáme nadrobno nakrájanú žihľavu, šunku a namočené rožky.

5. Krok

Na záver do zmesi pridáme vyšľahaný sneh a všetko spolu premiešame.

6. Krok

Plnku vložíme do vymasteného pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 170°C okolo 50 - 60 minút.

7. Krok

Tip na prípravu Namiesto údeného mäsa môžeme použiť tofu a namiesto žihľavy petržlenovú vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov