Zdroj: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤
Tradičná veľkonočná plnka: odporúčame všetkými desiatimi
Recept na tradičnú veľkonočnú plnku s údeným mäsom, mladou žihľavou a majoránom.
Ingrediencie
- 1 ks údené mäso
- 10 ks rožky
- 8 ks žĺtko
- 8 ks vaječné bielka
- 250 g maslo
- 100 g šunka
- soľ a korenie
- majoránka
- mladá žihľava
Najnovšie letáky
Postup
Údené mäso uvaríme vo vode, ktorú sme osolili. Varíme ho zhruba 40 minút. Vývar nevylievame.
Po vychladnutí ho nakrájame na kocky spolu s rožkami. Rožky polejeme vývarom z údeného mäsa.
V miske vyšľaháme žĺtka s maslom, ktoré ochutíme soľou, korením a majoránom. Pridáme nadrobno nakrájanú mladú žihľavu, následne pridáme aj nakrájanú šunku a namočené rožky.
Následne pridáme nadrobno nakrájanú žihľavu, šunku a namočené rožky.
Na záver do zmesi pridáme vyšľahaný sneh a všetko spolu premiešame.
Plnku vložíme do vymasteného pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 170°C okolo 50 - 60 minút.
Tip na prípravu Namiesto údeného mäsa môžeme použiť tofu a namiesto žihľavy petržlenovú vňať.