Zdroj: Pixabay : NatalieH6
Tradičné škótske vajcia
Škótske vajcia boli vždy mojím obľúbeným receptom na rodinné pikniky. Vždy boli pripravené za krátky čas a konečný výsledok bol vždy mimoriadne pôsobivý. Počas niekoľkých rokov som recept zdokonaľovala a veľmi ma potešil chrumkavý povrch a dokonale mäkký vnútrajšok, ktorý táto verzia ponúka. Uvarené vajcia sa obalia v zmesi klobásy a vyprážajú sa, až kým sa nespečú. Vychutnajte si jedlo!
Ingrediencie
- 6 veľké Vajcia a dve vajcia na obalenie
- 500 g Raňajková klobása
- 75 g Drobky
- 60 g múka
- Repkový alebo slnečnicový olej na vyprážanie
- soľ a korenie podľa chuti
- Voliteľne: petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť škótske vajcia, varte vajcia vo vriacej vode približne 9 minút, aby bol žĺtok mäkký. Ak chcete mať vajcia uvarené natvrdo, varte ich približne 12 minút. Na zaručenie ideálneho času varenia použite časovač na vajcia. Vajíčka opatrne ošúpte a odložte bokom.
Klobásy rovnomerne rozdeľte na šesť kusov. Odporúčam použiť čerstvé párky, pretože dodajú škótskym vajíčkam skvelú chuť.
Každé vajce zabaľte do časti klobásovej zmesi. Dbajte na to, aby bolo každé vajce úplne zakryté.
Každé obalené vajce namočte najprv do múky, potom do rozšľahaného vajca a nakoniec do strúhanky. Tento postup môžete zopakovať, aby ste dosiahli obzvlášť chrumkavú vonkajšiu vrstvu.
V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejte olej, kým nie je dostatočne horúci na to, aby v ňom zasyčala omrvinka chleba. Dbajte na to, aby olej nebol príliš horúci, inak sa škótske vajíčka zvonka pripália a vnútri zostanú surové.
Každé vajce opečte na rozpálenom oleji dozlatista. To by malo trvať približne 4-5 minút z každej strany. Potom vajíčka položte na kuchynský papier, aby nasiakli prebytočný tuk.
Vajíčka nechajte niekoľko minút vychladnúť a potom ich podávajte teplé. V prípade potreby ich ozdobte petržlenovou vňaťou. Rovnako dobre chutia aj vychladené, takže sú ideálnym pokrmom na piknik.