Zdroj: Worawith via Adobe Stock
Tradičný jazykový ragú
Jazykové ragú je veľmi tradičné a delikátne jedlo, ktoré sa skladá z vareného hovädzieho jazyka v krémovej omáčke. Často sa podáva s pyré zemiakov a zeleninou.
Ingrediencie
- 1 Kus Hovädzí jazyk
- 2 l voda
- 2 Kus cibule
- 2 Kus mrkiev
- 250 ml Šľahačka
- 2 Polievková lyžica Múka
- 1 Čajová lyžička soľ
- 1 Čajová lyžička čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
1. Na prípravu jazykového ragú najprv jazyk vyčistite a opláchnite. Potom jazyk vložte do veľkého hrnca a pridajte vodu, až kým nie je jazyk úplne pokrytý. Priveďte k varu a nechajte 2-3 hodiny dusiť.
2. Kým sa varí jazyk, olúpte cibulu a mrkvu a nakrájajte na malé kúsky.
3. Keď je jazyk mäkký, vyberte ho z hrnca a nechajte ho ochladiť. Potom odstráňte kožu jazyka a jazyk nakrájajte na tenké plátky.
4. Cibuľu a mrkvu opražte v oddelenej hrnci a potom pridajte pokrájaný jazyk. Ochutnajte soľou a korením.
5. V samostatnej mise zmiešajte múku s trochou studenej vody, kým nezostanú žiadne hrudky. Túto zmes pridajte do hrnca k ostatným ingredienciám a dobre premiešajte.
6. Na záver pridajte smotanu a všetko dobre premiešajte. Ragú nechajte 10 minút vrieť na malom ohni.
7. Diah je pripravená na servírovanie. Dobrú chuť!