REKLAMA

Zdroj: Worawith via Adobe Stock

Tradičný jazykový ragú

Jazykové ragú je veľmi tradičné a delikátne jedlo, ktoré sa skladá z vareného hovädzieho jazyka v krémovej omáčke. Často sa podáva s pyré zemiakov a zeleninou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 Kus Hovädzí jazyk Pridané do
  • 2 l voda Pridané do
  • 2 Kus cibule Pridané do
  • 2 Kus mrkiev Pridané do
  • 250 ml Šľahačka Pridané do
  • 2 Polievková lyžica Múka Pridané do
  • 1 Čajová lyžička soľ Pridané do
  • 1 Čajová lyžička čierne korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

1. Na prípravu jazykového ragú najprv jazyk vyčistite a opláchnite. Potom jazyk vložte do veľkého hrnca a pridajte vodu, až kým nie je jazyk úplne pokrytý. Priveďte k varu a nechajte 2-3 hodiny dusiť.

2. Krok

2. Kým sa varí jazyk, olúpte cibulu a mrkvu a nakrájajte na malé kúsky.

3. Krok

3. Keď je jazyk mäkký, vyberte ho z hrnca a nechajte ho ochladiť. Potom odstráňte kožu jazyka a jazyk nakrájajte na tenké plátky.

4. Krok

4. Cibuľu a mrkvu opražte v oddelenej hrnci a potom pridajte pokrájaný jazyk. Ochutnajte soľou a korením.

5. Krok

5. V samostatnej mise zmiešajte múku s trochou studenej vody, kým nezostanú žiadne hrudky. Túto zmes pridajte do hrnca k ostatným ingredienciám a dobre premiešajte.

6. Krok

6. Na záver pridajte smotanu a všetko dobre premiešajte. Ragú nechajte 10 minút vrieť na malom ohni.

7. Krok

7. Diah je pripravená na servírovanie. Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov