REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Treska šalát
Recept na parádny šalát treska s majonézou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 kg filety z tresky
- 3 ks ks cibuľa
- 2 pl horčica plnotučná
- 4 ks kyslá uhorka
- 2 ks mrkva
- 300 ml ocot
- 3 kl soľ
- 1 kl čierne celé korenie
- 1 kl čierne mleté korenie
- 3 ks bobkový list
- 2 ks majonéza
- 3 l voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Vodu zmiešame s octom a soľou.
2. Krok
Vložíme do nej sitko s celým korením a bobkovým listom a dáme do nej variť mrkvu s cibuľou.
3. Krok
Po chvíli vložíme do vody aj filety a spolu všetko varíme 20 minút, podľa hrúbky.
4. Krok
Po uvarení vyberieme filet so zeleninou z vody a necháme ich vychladnúť.
5. Krok
Vývar si odložíme bokom.
6. Krok
Filety dáme do misky, roztlačíme vidličkou na kúsky, pridáme 150 ml vývaru a mixérom ich rozmixujeme na kašu.
7. Krok
Primiešame aj horčicu.
8. Krok
Uvarenú cibuľu pokrájame na menšie kúsky a rozmixujeme.
9. Krok
Uhorky s mrkvou nastrúhame na jemno a pridáme k treske. Okoreníme mletým korením.
10. Krok
Nakoniec pridáme majonézu a dobre premiešame.
11. Krok
Tresku dochutíme octom a korením.
12. Krok
Necháme ju v chladničke odležať.