REKLAMA
Turecký “Seekh Kebab”
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 g hovädzieho mäsa mletého
- 1 čl oregano
- 1 čl tymián
- 2 čl Paprika sladká maďarská
- 1 strúčik cesnaku prelisovaný
- 1 Hŕstka čerstvej petržlenovej vňate najemno nasekanej
- 1 malé cibuľa najemno nakrájaná
- 1 čl plnotučnej horčice
- 1 čl soli
- 12 špajdlí
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Všetko musí krásne držať pohromade.
2. Krok
Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.
3. Krok
Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.
4. Krok
Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi alebo ryžou.