REKLAMA

Turecký “Seekh Kebab”

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g hovädzieho mäsa mletého Pridané do
  • 1 čl oregano Pridané do
  • 1 čl tymián Pridané do
  • 2 čl Paprika sladká maďarská Pridané do
  • 1 strúčik cesnaku prelisovaný Pridané do
  • 1 Hŕstka čerstvej petržlenovej vňate najemno nasekanej Pridané do
  • 1 malé cibuľa najemno nakrájaná Pridané do
  • 1 čl plnotučnej horčice Pridané do
  • 1 čl soli Pridané do
  • 12 špajdlí Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Všetky suroviny dôkladne zmiešame. Všetko musí krásne držať pohromade.

2. Krok

Zo zmesi vytvoríme 12 rovnakých hromádok, ktoré postupne nabalíme na špajdle. Vzniknú cca 10 cm dlhé tenké šišky na špajdliach.

3. Krok

Pečieme v rúre na plechu s papierom na pečenie pri 180 °C cca 25 minút alebo grilujeme zo všetkých strán dozlata.

4. Krok

Podávame s čerstvo nasekaným koriandrom alebo petržlenovou vňaťou, citrónom a s arabským „Pita“ chlebom, zemiakmi alebo ryžou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4780 receptov

Kuracie mäso

781 receptov

Mascarpone

340 receptov

Mäsité jedlá

2229 receptov

Zapekané

284 receptov

Raňajky

1446 receptov

Večera

4491 receptov