Tvarohová bublanina s jahodami
Táto tvarohová bublanina je ideálna sladká pochúťka pre celú rodinu. Pridanie jahôd dodáva trochu sviežosti a farby!
Ingrediencie
- 250 g syr cottage cheese
- 4 ks vajcia
- 150 g múky polohrubej
- 150 g cukru
- 100 ml oleja
- 100 ml mlieka
- prášok do pečiva
- 200 g jahôd
- trocha práškového cukru na ozdobenie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Rozohrejeme rúru na 180 stupňov a pripravíme plech s papierom na pečenie.
Oddelíme žĺtky od bielkov a bielky šľaháme do tuhého snehu.
V malom hrnci rozmiešame cukor s olejom, pridáme mlieko a dôkladne premiešame. Potom pridáme tvaroh a žĺtky a znovu premiešame.
Pridáme múku a prášok do pečiva a jemne zľahka vmiešame do zmesi.
Do tejto zmesi jemne pridáme šľahané bielky a opäť dôkladne premiešame.
Do pripraveného plechu nalejeme polovicu tejto zmesi a navrch ukladáme jahody. Potom nalejeme druhú polovicu zmesi a umiestnime zvyšné jahody navrch.
Pečieme v rúre približne 30-35 minút, kým bublanina nezhnedne. Potom necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.