REKLAMA
Tvarohové knedličky plnené jahodami a malinami s posýpkou z opraženej strúhanky a jahodovou espumou

Tvarohové knedličky plnené jahodami a malinami s posýpkou z opraženej strúhanky a jahodovou espumou

Tvarohové knedličky plnené jakodami a malinami s posýpkou z opraženej strúhanky a jahodovou espumou

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Na knedličky

  • 250 g mäkkého tvarohu Pridané do
  • 1 ks vajce Pridané do
  • 50 g krupice Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • jahoda Pridané do
  • maliny Pridané do

Na strúhanku

  • 50 g strúhanky Pridané do
  • 2 Lyžice masla Pridané do
  • 2 Lyžice cukru podľa chuti Pridané do

Na jahodovú espumu

  • 200 g čerstvých jahôd Pridané do
  • 2 Lyžice cukru Pridané do
  • 1 Lyžice citrónovej šťavy Pridané do
REKLAMA

Postup

60 min.
1. Krok

1. Príprava cesta na knedličky:

2. Krok

1. Zmiešajte tvaroh, vajce, múku, krupicu a soľ v jednej mise, kým nevznikne hladké cesto. Ak pripravujete cesto priamo vonku, môžete si všetky suroviny priniesť už namerané v uzatvárateľných nádobách.

3. Krok

2. Nechajte cesto odpočinúť asi 10 minút.

4. Krok

2. Plnenie a tvarovanie knedličkov:

5. Krok

1. Vytvarujte malé placky z cesta, vložte do každej kúsok jakody a maliny a starostlivo uzavrite. Tieto kroky môžete robiť na rovnej čistej ploche alebo drevenom prkénku.

6. Krok

2. Z týchto plnených placiek vytvarujte guľaté knedličky.

7. Krok

3. Varenie knedličkov na ohni:

8. Krok

1. Naplňte kotlík vodou a zaveste ho nad oheň alebo ho položte na grilovaciu mriežku.

9. Krok

2. Keď voda začne vrieť, vložte do nej knedličky. Varte ich, kým nevyplávajú na povrch (asi 5-7 minút).

10. Krok

3. Po uvarení knedličky opatrne vyberte a nechajte odkvapkať.

11. Krok

4. Príprava strúhanky na panvici:

12. Krok

1. Na panvici rozpustite maslo priamo nad ohňom.

13. Krok

2. Pridajte strúhanku a miešajte, kým nezíska zlatohnedú farbu. Na záver pridajte cukor a premiešajte.

14. Krok

5. Príprava jahodovej espumy:

15. Krok

1. Jahody rozpučim s cukrom a citrónovou šťavou na pyré. A privedieme do varu.

16. Krok

6. Servírovanie:

17. Krok

1. Hotové knedličky obaľte v opraženej strúhanke.

18. Krok

2. Na tanier alebo drevenú dosku naaranžujte knedličky a ozdobte ich jahodovou espumou.

19. Krok

3. Podávajte ihneď, kým sú knedličky ešte teplé.

20. Krok

Tento dezert si vychutnáte s čerstvým vzduchom a praskajúcim ohňom, čo dodá jedlu zvláštnu atmosféru.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov