Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Tvarohovo - broskyňové rezy
Recept na vynikajúce tvarohovo - broskyňové rezy.
Ingrediencie
Cesto:
- 200 g polohrubá múka
- 200 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 100 ml mlieko
- 2 Lyžice kakao
- 4 vajce
- 1 kypriaci prášok
Plnka:
- 500 g syr cottage cheese
- 500 ml šľahačka
- 2 stužovač šľahačky
- 2 polievková lyžica vanilkový cukor
- 700 ml broskyňového kompótu
- práškový cukor
Poleva:
- šťava z kompótu
- voda
- 2 Zlatý klas (prášok)
- 2 pl kryštálový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V miske vyšľaháme vajcia s cukrom.
Postupne prilievame olej, mlieko a prisypeme múku, prášok do pečiva a kakao.
Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu na pečenie.
Cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme ho 10 až 15 minút.
Medzitým si pripravíme tvarohovú plnku. Šľahačku vyšľaháme so stužovačmi.
Tvaroh vymiešame s vanilkovým cukrom a zľahka k nemu primiešame šľahačku.
Tvarohovú plnku natrieme na vychladnuté cesto a necháme ju v chladničke stuhnúť.
Na vrch poukladáme nakrájané broskyne a polejeme ich polevou.
Polevu pripravíme tak, že zmiešame šťavu z kompótu spolu s vodou, tak aby objem bol 750 ml.
Tekutinu zmiešame so zlatými klasmi, kryštálovým cukrom a uvaríme hustý puding.
Ten vylejeme na broskyne a koláč necháme poriadne stuhnúť.