Tvarohovo - malinová roláda
Jednoduchá a rýchlo hotová.
Ingrediencie
Cesto
- 5 ks vajce
- 50 g celozrnná špaldová múka
- 50 g xylitol
- 2 Lyžice kakao
- 5 lyžíc voda
- 1 bal kypriaci prášok
- štipka soľ
Plnka
- 250 g mrazené maliny
- 1 bal červené tortové želé
- 2 Lyžice Med
- 275 g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
- 140 g biely grécky jogurt
- 1 bal vanilkový cukor
Najnovšie letáky
Postup
Najprv pripravíme cesto. Bielka oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme so štipkou soli. Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou.
Pridáme preosiatu múku premiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
Na plech / 28 x 35 / dáme pečiaci papier, nalejeme cesto a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme 15 - 20 minút na 170 stupňov.
Mrazené maliny mixneme, dáme do hrnca. Pridáme med / v prípade potreby doslaďte / a tortové želé. Za stáleho miešania povaríme, pokiaľ nezačne vrieť. Od zovretia varíme ešte minútku. Hotové som hneď pretlačila cez sitko.
Do nádoby s rozmerom cca ako je dĺžka rolády dáme pečiaci papier a vylejeme hotovú masu / ja som dávala do nádoby 28 x 18. Dáme do chladničky stuhnúť.
Tvaroh vymiešame s jogurtom a vanilkovým cukrom / ak je potrebné podľa chuti doslaďte. Z upečenej rolády odstránime pečiaci papier stočíme do vlhkej utierky. V utierke som nechala korpus asi 10 minút.
Roládu roztočíme. Cca 2 / 3 natrieme tvarohovou plnkou / dala som čosi vyše polovice plnky. Želé som vybrala z nádoby a ešte na pečiacom papieri som po šírke prehla na polovicu. Dáme na plnku tam, kde roládu začneme stáčať. Zvyšnú tvarohovú plnku rozotrieme na želé. Roládu pevne stočíme a dáme do chladničky. Dobrú chuť !