Tvarohovo-ríbezľový koláč
Tento osviežujúci letný koláč s kombináciou tvarohu a čerstvých ríbezlí je ideálny na rodinné posedenie. Na prípravu tvarohovo-ríbezľového koláč je potrebných len niekoľko surovín a príprava je rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 200 g práškového cukru
- 150 g masla
- 1 vajce
- 1 balenie prášku do pečiva
- štipka soli
- 500 g syr cottage cheese
- 200 ml smotany na šľahanie
- vanilkový cukor
- 250 g čerstvých ríbezlí
Najnovšie letáky
Postup
Múku zmiešame so 100g práškovým cukrom, maslom, vajcom, práškom do pečiva a štipkou soli. Vypracujeme cesto a necháme ho v chladničke odpočívať približne 30 minút.
Medzitým si pripravíme si náplň. Tvaroh zmiešame so smotanou na šľahanie, cukrom a vanilkovým cukrom.
Cesto vyvaľkáme a preložíme do vymastenej a múkou vysypanej formy na pečenie. Na cesto následne natrieme pripravenú tvarohovú náplň.
Tvarohovú plnku posypeme čerstvými ríbezľami.
Takto pripravený tvarohovo-ríbezľový koláč pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov cca 30 minút.
Pred podávaním koláč necháme vychladnúť.