REKLAMA
Zdroj: Timolina from Canva
Tvarohový koláč so snehom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 80 g práškový cukor
- 80 g maslo
- 1 ks vajce
- 260 g polohrubá múka
- trochu mlieka
Plnka:
- 400 ml mlieko
- 750 g tučný tvaroh
- 4 ks vaječný žĺtok
- 2 Balíky vanilkový puding
- 100 ml maslo rozpustené
- 150 g práškový cukor
- 2 čl citrónová šťava
- nastrúhaná citrónová kôra
Snehová pokrievka:
- 4 ks vaječný bielok
- 120 g krupicový cukor
Ostatné:
- plátky citrónu na ozdobu
- lístky máty na ozdobu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom, vajcom a múkou. V prípade potreby prilejeme mlieko.
2. Krok
Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, preložíme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Cesto musí byť aj po bokoch formy.
3. Krok
V miske zmiešame tvaroh so žĺtkami, práškovým cukrom, pudingom, citrónovou kôrou a šťavou.
4. Krok
Prilejeme k ním mlieko, rozpustené maslo a všetko spolu premiešame. Takto pripravenú plnku nalejeme na cesto.
5. Krok
Koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 170°C a pečieme ho 120 minút.
6. Krok
Asi 20 minút pred dopečením vyšľaháme z bielkov a cukru tuhý sneh, ktorý nanesieme na vrch koláča a dáme ho dopiecť.
7. Krok
Koláč pred servírovaním ozdobíme plátkami citróna a lístkami mäty.