REKLAMA

Zdroj: hanbr from Getty Images

Údená polievka s krúpami

Údená polievka s krúpami je jeden z mojich najobľúbenejších receptov, ktorý som pripravila už mnohokrát. Dymová chuť údeného mäsa sa dokonale dopĺňa s hrubou krupicou, ktorá dodáva polievke úžasnú konzistenciu.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 200 g údené mäso Pridané do
  • 100 g Ropuchy Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks Mrkva Pridané do
  • 14 Hlavy kapusta Pridané do
  • 2 Lyžice Oleje Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Najprv ošúpte a nakrájajte mrkvu a kapustu na kúsky. Nakrájajte aj údené mäso. Čím menšie kúsky, tým lepšie - uvaria sa rýchlejšie a rovnomernejšie sa rozložia v polievke.

2. Krok

Cibuľu nakrájajte nadrobno. V hrnci zohrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju dozlatista.

3. Krok

Zároveň v hrnci na rozohriatom oleji opečte nakrájané údené mäso. Údené mäso by malo byť dobre prepečené, ale dávajte pozor, aby ste ho neprepiekli, mohlo by zhorknúť.

4. Krok

Pridajte krupicu, kapustu a mrkvu a zalejte vodou.

5. Krok

Všetko nechajte bublať na miernom ohni, kým krupica nezmäkne - zvyčajne to trvá asi 20 minút, ale varte podľa pokynov na obale, niektoré druhy krupice môžu vyžadovať dlhší čas varenia.

6. Krok

Podľa chuti pridajte soľ a korenie a nechajte chvíľu povariť. Skontrolujte chuť a v prípade potreby dochuťte.

7. Krok

Podávajte horúce.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov