Údené mäso s omáčkou
Údené mäso s paradajkovou omáčkou je jedlo, ktoré je obľúbené v mnohých kuchyniach po celom svete a je skvelou voľbou pre všetkých, ktorí majú radi jednoduché a chutné jedlá.
Ingrediencie
- 500 g údené mäso
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks strúčiky cesnaku
- 400 g paradajková omáčka
- 1 pl paradajkový pretlak
- 1 kl Med
- 1 kl ocot
- soľ a korenie
- olej
Najnovšie letáky
Postup
Ošúpte a nakrájajte cibuľu a cesnak na drobné kúsky. Rozohrejte olej v hlbšej panvici a orestujte cibuľu a cesnak do zlatista.
Pridajte konzervovanú paradajkovú omáčku, paradajkový pretlak, lyžičku medu, lyžičku octu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte omáčku variť na miernom ohni asi 10 minút.
Počas toho si pripravte údené mäso. Ak je to potrebné, nakrájajte ho na menšie kúsky. Rozohrejte si gril alebo grilovaciu panvicu a opečte údené mäso z oboch strán, kým nezískajú peknú zlatohnedú farbu.
Keď je omáčka hotová a mäso opečené, servírujte mäso s paradajkovou omáčkou na tanier. Môžete ho podať s prílohou podľa vašej chuti, napríklad s pečenými zemiakmi alebo ryžou.