Zdroj: Freepik
Údené trhané bravčové
Toto údené trhané bravčové sa varí pomaly a pri nízkej teplote, aby bolo super jemné, potom sa zmieša s dymovou, kyslastou omáčkou. Perfektný pôžitok pre každú grilovačku.
Ingrediencie
Bravčové mäso a omáčka
- 4 kg Bez kosti bravčové plece
- 3 polievková lyžica hnedý cukor
- 2 polievková lyžica paprika
- 1 polievková lyžica Čierny korenie
- 1 polievková lyžica soľ
BBQ omáčka
- 2 poháre kečup
- 1 pohár jablčný ocot
- 1 pohár hnedý cukor
- 2 polievková lyžica Worcestershire omáčka
- 1 lyžička tekutý dym
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte bravčové mäso tak, že ho osušíte a namažete zmesou hnedého cukru, papriky, čierneho korenia a soli. Nechajte odležať aspoň jednu hodinu v chladničke.
Predhrejte udiareň na 107°C.
Údite bravčové plece, kým teplomer vložený do najhrubšej časti mäsa neukáže 91°C, približne 8-10 hodín.
Vyberte bravčové z udiarne a nechajte ho odpočívať 15 minút, potom roztrhnite bravčové na kúsky pomocou vidličiek.
Kým bravčové mäso odpočíva, pripravte BBQ omáčku zmiešaním kečupu, jablkového octu, hnedého cukru, worcesterskej omáčky a tekutej dymovej príchute v hrnci. Pomaly varíte na strednej teplote, až kým sa cukor nerozpustí.
Podávajte údené trhané bravčové na žemli s kapustovým šalátom a užívajte si domácu grilovačku.