REKLAMA

Zdroj: Freepik

Údené trhané bravčové

Toto údené trhané bravčové sa varí pomaly a pri nízkej teplote, aby bolo super jemné, potom sa zmieša s dymovou, kyslastou omáčkou. Perfektný pôžitok pre každú grilovačku.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10

Bravčové mäso a omáčka

  • 4 kg Bez kosti bravčové plece Pridané do
  • 3 polievková lyžica hnedý cukor Pridané do
  • 2 polievková lyžica paprika Pridané do
  • 1 polievková lyžica Čierny korenie Pridané do
  • 1 polievková lyžica soľ Pridané do

BBQ omáčka

  • 2 poháre kečup Pridané do
  • 1 pohár jablčný ocot Pridané do
  • 1 pohár hnedý cukor Pridané do
  • 2 polievková lyžica Worcestershire omáčka Pridané do
  • 1 lyžička tekutý dym Pridané do
REKLAMA

Postup

540 min.
1. Krok

Pripravte bravčové mäso tak, že ho osušíte a namažete zmesou hnedého cukru, papriky, čierneho korenia a soli. Nechajte odležať aspoň jednu hodinu v chladničke.

2. Krok

Predhrejte udiareň na 107°C.

3. Krok

Údite bravčové plece, kým teplomer vložený do najhrubšej časti mäsa neukáže 91°C, približne 8-10 hodín.

4. Krok

Vyberte bravčové z udiarne a nechajte ho odpočívať 15 minút, potom roztrhnite bravčové na kúsky pomocou vidličiek.

5. Krok

Kým bravčové mäso odpočíva, pripravte BBQ omáčku zmiešaním kečupu, jablkového octu, hnedého cukru, worcesterskej omáčky a tekutej dymovej príchute v hrnci. Pomaly varíte na strednej teplote, až kým sa cukor nerozpustí.

6. Krok

Podávajte údené trhané bravčové na žemli s kapustovým šalátom a užívajte si domácu grilovačku.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

745 receptov

Obed

4872 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4586 receptov

Dezert

3769 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov