Uhorky na zimu
Tradičný recept na chrumkavé, chutné uhorky na zimu. Skvelé ako príloha k zimným obedom. Tento jednoduchý recept zaručuje dokonalú chuť v každom pohári!
Ingrediencie
Uhorky a bylinky
- 5 kg Pozemných uhorkov
- 1 bundzla Nástroje
- 5 Umenie Listov bobkového vŕba
- 10 zrná Anglická tráva
Zaleje
- 11⁄2 l vody
- 1 pohár soli
- 1⁄2 pohár Cukor
- 1 pohár Text: znížte o 10%
Najnovšie letáky
Postup
Pripravte uhorky. Dôkladne ich umyte, vysušte a odložte do veľkého riadu.
Pripravte poháre. Dobre ich umyte a sterilizujte vo vriacej vode.
Priprav byliny. Umyj kôpor a bobkové listy. Nechajte vysušiť.
Uložte uhorky do pohárov. Medzi uhorkami umiestnite kôpor, bobkové listy a korenie allspice.
Pripravte nálev. Vo hrnci priveďte vodu do varu so soľou a cukrom. Potom pridajte ocot a znova priveďte do varu.
Zalej uhorky. Keď je poleva hotová, nalej ju do pohárov s uhorkami plnými.
Zatvorte poháre. Uistite sa, že sú dobre zatvorené, potom ich pretočte hore nohami.
Pasterizuj poháre. Umísti ich do hrnca s teplou vodou (do ¾ výšky pohárov) a var ich 15 minút.
Ochlaďte poháre. Po pasterizácii nechajte poháre vychladnúť a potom ich uchovávajte na chladnom a tmavom mieste.