Úžasná neťahaná jablková štrúdľa
Úžasná neťahaná jablková štrúdľa. Originálny recept, ktorý musíš mať v kuchárke!
Ingrediencie
Plnka:
- 11⁄2 kg jablko
- 50 g maslo
- 100 g trstinový cukor
- 8 g mletá škorica
- 50 g sušené čučoriedky
- 50 g hrozienka
Cesto:
- 350 g celozrnná špaldová múka
- 125 g zmäknuté maslo
- 100 ml mlieko
- 6 g kypriaci prášok do pečiva
- štipka soli
- 2 kus vajce
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Jablká postrúhame na hrubo.
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme k nemu trstinový cukor.
Keď je cukor rozpustený, pridáme na panvicu jablká a poriadne premiešame.
K jablkám prisypeme mletú škoricu, sušené čučoriedky a hrozienka. Pod pokrievkou ich spolu varíme 15 - 20 minút. Po uvarení ich necháme vychladnúť.
Do misky nasypeme múku, prilejeme maslo, mlieko, prášok do pečiva, soľ a vajce. Z uvedených surovín vymiesime cesto, ktoré necháme prikryté 1 hodinu odpočívať.
Následne cesto rozdelíme na 8 častí. Každú vyvaľkáme, naplníme jablkovou plnkou a zrolujeme.
Pred pečením ich potrieme roztopeným maslom.
Záviny pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C zhruba 40 minút.
Po vychladnutí ju posypeme práškovým cukrom.