Úžasná špenátová bublanina
Mäkký, vláčny a krásne zelený sladký koláčik🙂 Chuť špenátu je v tejto bublanine neutrálna, dodáva jej len vláčnosť a krásnu prírodnú farbu. Ovocie sa môže použiť podľa sezóny, alebo kompót podľa chuti. Môžte pridať aj kúsky čokolády.
Ingrediencie
- 250 g hladká múka
- 100 g polohrubá múka
- 250 g kryštálový cukor
- 11⁄2 dl mlieko
- 1 dl olej
- 3 ks vajce
- 2 Balíky cukor vanilkový
- 15 g kypriaci prášok
- 1⁄2 kl soľ
- 3 dl špenát (čerstvý rozmixovaný alebo pomletý)
- Kompót alebo čerstvé sezónne ovocie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vajíčka si s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do penista. Následne striedavo na 2x vmiešavame mixérom raz múky, ktoré sme zmiešali s kypriacim práškom, raz olej a raz mlieko. Hotové cesto je bielej farby a preto si z neho troška odoberieme na mramorovanie🙂 Do zvyšného cesta vmixujeme čerstvý, už pomletý alebo rozmixovaný špenát. Pomixujeme si také množstvo špenátu, aby sme dostali plný 3-decový pohár🙂
Plech veľkosti 35x25 cm natrieme olejom, poprášime múkou a vylejeme doň rovnomerne naše zelené špenátové cesto. Následne pofŕkame odloženým bielym cestom a poukladáme ovocie, v tomto prípade višňový kompót🙂 Koláč dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 °C cca 30 minút. Treba si to sledovať.
Vychladnutú bublaninu podľa chuti ešte posypeme cukrom a môžeme podávať👍🥰 Bublanina je skvelej chuti, cesto jemné, ľahučké a vláčne! Chuť špenátu vôbec necítiť, je to ako keď pečiete cuketový koláč, aj tá je v ceste neutrálnej chuti👍 Vôbec sa špenátu netreba báť! Prajem dobrú chuť👍
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com