Zdroj: Pixabay: RitaE
Úžasné kuracie mäso a ryža
Toto kuracie mäso s ryžou má čaro upokojujúceho domáceho jedla. Vyváženosť krémových, slaných a aromatických zložiek tohto pokrmu ho robí takým výnimočným.
Ingrediencie
- 11⁄2 libier Kuracích pŕs bez kože a kostí
- 1 pohár Bielej dlhozrnnej ryže (nevarenej)
- 1 konzerva Krémová hubová polievka
- 1 konzerva Kuracia krémová polievka
- 11⁄2 plechovky Vody (pomocou polievkovej konzervy)
- 1 paket Cibuľovej polievkovej zmesi
- soľ a korenie podľa chuti
- Nasekaná čerstvá petržlenová vňať na ozdobu (nepovinné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 325 F. Ja uprednostňujem o niečo nižšiu teplotu pre dlhší čas pečenia, pretože sa tak zabezpečí, že sa kurča prepečie bez toho, aby bolo suché.
Vezmite si zapekaciu misu s rozmermi 13x9 palcov a na dno rovnomerne rozložte nevarenú ryžu. Zistil som, že pri použití misky tejto veľkosti je pomer ryže a omáčky optimálny.
Kuracie prsia osolíme a okoreníme z oboch strán a položíme ich nad vrstvu ryže. Nezabudnite, že ochutenie kurčaťa tesne pred varením zachováva jeho chuť.
Do samostatnej misky nalejte krémovú hubovú polievku, krémovú kuraciu polievku, vodu a cibuľovú polievkovú zmes. Všetko dobre premiešajte, kým sa to nespojí. Táto polievková zmes nielenže dodá ryži obrovskú chuť, ale zároveň jej pomôže, aby bola dokonale uvarená a krémová.
Polievkovú zmes rovnomerne nalejte na kuracie mäso a ryžu v zapekacej miske. Uistite sa, že je všetko úplne zakryté. V tejto časti sa odohráva čarovné kúzlo, pretože chute sa počas pečenia prelínajú a ešte viac obohacujú chuť jedla.
Misku prikryte alobalom a vložte ju do rúry na približne 1 hodinu a 45 minút. Hliníková fólia pomáha rovnomerne rozložiť teplo a zabraňuje prepečeniu vrchnej časti, zatiaľ čo vnútro je ešte stále hotové.
Po upečení nechajte zapekaciu misu asi 10 minút odstáť. A voila! Vaše kuracie mäso s ryžou je pripravené na podávanie. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou, aby ste získali svieži nádych a pridali farbu, čo nie je povinné, ale vždy sa mi zdá, že to pozdvihne celkový vzhľad pokrmu.