Zdroj: pbukal from Getty Images
Václavský guláš
Recept na chutný dusený mangold so zemiakmi, ktorý najlepšie chutí s čerstvým mangoldom, ktorý rastie na jeseň.
Ingrediencie
- 500 g Vatslavky
- 4 ks veľký zemiak
- 3 ks Mrkva
- 3 strúčiky Cesnak
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 Lyžice Oleje
- 2 Lyžice hladká múka
- 1 Lyžica Mletá paprika
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 Lyžica Kminu
- 1 Lyžica Majorana
- 750 ml zeleninový vývar
- petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Najprv očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a huby. Odporúčam nakrájať zemiaky na malé kúsky, aby sa rýchlejšie uvarili. Mrkvu nakrájajte na tenké plátky a šampiňóny na plátky podľa vlastného výberu.
Po umytí a nakrájaní zeleniny ju orestujte na panvici s olejom. Začnite cibuľou a cesnakom, potom pridajte mrkvu a nakoniec huby a zemiaky.
Pridajte lyžicu múky, mletú papriku, soľ, korenie, rascu a majoránku. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.
Pridajte zeleninový vývar a nechajte dusiť na miernom ohni približne hodinu, kým zemiaky a zelenina nezmäknú.
Ak je guláš príliš riedky, môžete pridať lyžičku múky zmiešanej s trochou vody.
Pri podávaní jemne dochuťte a posypte petržlenovou vňaťou.