REKLAMA

Zdroj: pbukal from Getty Images

Václavský guláš

Recept na chutný dusený mangold so zemiakmi, ktorý najlepšie chutí s čerstvým mangoldom, ktorý rastie na jeseň.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 500 g Vatslavky Pridané do
  • 4 ks veľký zemiak Pridané do
  • 3 ks Mrkva Pridané do
  • 3 strúčiky Cesnak Pridané do
  • 1 ks veľká cibuľa Pridané do
  • 4 Lyžice Oleje Pridané do
  • 2 Lyžice hladká múka Pridané do
  • 1 Lyžica Mletá paprika Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • 1 Lyžica Kminu Pridané do
  • 1 Lyžica Majorana Pridané do
  • 750 ml zeleninový vývar Pridané do
  • petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Najprv očistite a nakrájajte zemiaky, mrkvu a huby. Odporúčam nakrájať zemiaky na malé kúsky, aby sa rýchlejšie uvarili. Mrkvu nakrájajte na tenké plátky a šampiňóny na plátky podľa vlastného výberu.

2. Krok

Po umytí a nakrájaní zeleniny ju orestujte na panvici s olejom. Začnite cibuľou a cesnakom, potom pridajte mrkvu a nakoniec huby a zemiaky.

3. Krok

Pridajte lyžicu múky, mletú papriku, soľ, korenie, rascu a majoránku. Dobre premiešajte, aby sa všetky prísady spojili.

4. Krok

Pridajte zeleninový vývar a nechajte dusiť na miernom ohni približne hodinu, kým zemiaky a zelenina nezmäknú.

5. Krok

Ak je guláš príliš riedky, môžete pridať lyžičku múky zmiešanej s trochou vody.

6. Krok

Pri podávaní jemne dochuťte a posypte petržlenovou vňaťou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

332 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4589 receptov

Dezert

3773 receptov

Kuracie mäso

788 receptov