REKLAMA

Zdroj: MurzikNata from Getty Images

Vaječný likér s rumom

Tradičný vaječný likér pripravený netradičným spôsobom s rumom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 5 kus žĺtkov Pridané do
  • 1 kus celé vajce Pridané do
  • 100 g práškového cukru Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 200 ml mlieka Pridané do
  • 100 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 200 ml tmavého rumu Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V mise zmiešajte žĺtky a celé vajce s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Toto je dôležitý krok, pretože správne vymiešané vajcia s cukrom vytvárajú základ pre likér. Odporúčam použiť elektrický ručný mixér, aby bol výsledok dokonale hladký.

2. Krok

Do hrnca nalejte mlieko a smotanu a nechajte ich na miernom ohni zahriať, ale nevaríme!

3. Krok

Potom hrniec odstavíme a pomaly, za stáleho miešania, nalejeme do hrnca vajíčkovú zmes. To je trochu zložitý proces, ale stojí za to. Postupné pridávanie zmesi zaisťuje, že vajcia nezhustnú.

4. Krok

Všetko vrátime na oheň a varíme na miernom ohni približne 5-7 minút, pričom miešame, kým zmes nezhustne.

5. Krok

Nakoniec pridáme rum a dobre premiešame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4714 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4424 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov