REKLAMA

Zdroj: MurzikNata from Getty Images

Vaječný likér s rumom

Tradičný vaječný likér pripravený netradičným spôsobom s rumom.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 5 kus žĺtkov Pridané do
  • 1 kus celé vajce Pridané do
  • 100 g práškového cukru Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 200 ml mlieka Pridané do
  • 100 ml smotany na šľahanie Pridané do
  • 200 ml tmavého rumu Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

V mise zmiešajte žĺtky a celé vajce s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Toto je dôležitý krok, pretože správne vymiešané vajcia s cukrom vytvárajú základ pre likér. Odporúčam použiť elektrický ručný mixér, aby bol výsledok dokonale hladký.

2. Krok

Do hrnca nalejte mlieko a smotanu a nechajte ich na miernom ohni zahriať, ale nevaríme!

3. Krok

Potom hrniec odstavíme a pomaly, za stáleho miešania, nalejeme do hrnca vajíčkovú zmes. To je trochu zložitý proces, ale stojí za to. Postupné pridávanie zmesi zaisťuje, že vajcia nezhustnú.

4. Krok

Všetko vrátime na oheň a varíme na miernom ohni približne 5-7 minút, pričom miešame, kým zmes nezhustne.

5. Krok

Nakoniec pridáme rum a dobre premiešame.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

746 receptov

Obed

4875 receptov

Mäsité jedlá

2256 receptov

Nátierky

331 receptov

Večera

4589 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

787 receptov

Dezert

3772 receptov