Zdroj: MurzikNata from Getty Images
Vaječný likér s rumom
Tradičný vaječný likér pripravený netradičným spôsobom s rumom.
Ingrediencie
- 5 kus žĺtkov
- 1 kus celé vajce
- 100 g práškového cukru
- 1 kus vanilkový cukor
- 200 ml mlieka
- 100 ml smotany na šľahanie
- 200 ml tmavého rumu
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
V mise zmiešajte žĺtky a celé vajce s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom dohladka. Toto je dôležitý krok, pretože správne vymiešané vajcia s cukrom vytvárajú základ pre likér. Odporúčam použiť elektrický ručný mixér, aby bol výsledok dokonale hladký.
Do hrnca nalejte mlieko a smotanu a nechajte ich na miernom ohni zahriať, ale nevaríme!
Potom hrniec odstavíme a pomaly, za stáleho miešania, nalejeme do hrnca vajíčkovú zmes. To je trochu zložitý proces, ale stojí za to. Postupné pridávanie zmesi zaisťuje, že vajcia nezhustnú.
Všetko vrátime na oheň a varíme na miernom ohni približne 5-7 minút, pričom miešame, kým zmes nezhustne.
Nakoniec pridáme rum a dobre premiešame.