Valentínska torta
Lahodná Valentínska torta recept plný čokolády.
Recept nájdeš v tomto článku
Ako osláviť Valentín? S dobrým jedlom je sviatok zaľúbených ešte krajší
Ingrediencie
Cesto
- 450 g kryštálový cukor
- 330 g hladká múka
- 110 g kakao
- 41⁄2 čl kypriaci prášok
- 2 čl soľ
- 3 vajcia
- 375 šľahačka
- 185 ml oleja
- 3 lyžičky vanilky
- 375 ml kávy horúcej
Krém
- 12 veľkých vaječných bielkov
- 500 g kryštálový cukor
- 454 g zmäknutého masla
- 200 g tuku
- 3 čl vanilkového extraktu
- 170 g rozpustenej čokolády
- ružové farbivo
Zdobenie
- červený fondán
- maliny
Najnovšie letáky
Postup
Zmiešajte cukor, vajcia, soľ a vanilku. Pridajte olej a maslo. Miešajte, kým nebude zmes napenená. Preosejte múku, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu a miešajte, kým sa všetko dôkladne nespojí. Vmiešajte horúcu kávu. Cesto bude veľmi riedke. Dáme si ho do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 30 minút.
Zdroj: Youtube
Vychladnuté cesto si rozrežeme na jednotlivé časti. Alebo môžeme upiecť tri korpusy. Tak že cesto rozdelíme na tri časti. Pripravíme si čokoládový krém a ružový krém.
Zdroj: Youtube
Vyšľaháme si bielka a cukor. Zmes položíme do vodného kúpeľa. Stále šľaháme asi 10 minút. Vyberieme z vodného kúpeľa, zašľaháme maslo. Rozdelíme na dve polky. Do jednej zamiešame čokoládu do druhej ružové farbivo.
Zdroj: Youtube
Môžeme vrstviť toru. Uložíme cesto, natrieme čokoládový krém. Môžeme pridať vrstvu jemne rozpusteného arašidového masla. Priložíme cestom, opäť krém. Celý koláčik potrieme čokoládovým krémom. Necháme stuhnúť. Potrieme ho ružovým, krémom, uhladíme a necháme vychladiť. Na dozdobenie z fondánu vykrojíme srdieška a dozdobíme podľa fantázie. Použijeme maliny.
Zdroj: Youtube