REKLAMA
Vegan banánový chlebík
Jednoduchý, chutný a zároveň vhodný recept pre vegánov aj nevegánov.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 2 kus zrelé banány
- 4 polievková lyžica roztopeného kokosového oleja
- 4 polievková lyžica rastlinné mlieko
- 120 ml agávový sirup
- 70 g jemných ovsených vločiek
- 170 g celozrnná špaldová múka
- 4 polievková lyžica vlašské orechy
- 11⁄2 čajová lyžička kypriaci prášok
- 1⁄2 čajová lyžička škorica
- štipka soľ
- 30 g horkosladká čokoláda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov Celzia. Budeme potrebovať 20cm silikónovú formu.
2. Krok
V miske si roztlačíme banány a pridáme všetky mokré suroviny.
3. Krok
V druhej miske si zmiešame všetky suché suroviny a orechy (podrvíme na menšie kúsky). Pridáme ku mokrej zmesi a premiešame + pridáme na kúsky posekanú čokoládu.
4. Krok
Dáme piecť na 180 stupňov na 30 minút, potom si stupne stiahneme na 150 a chlebík prikryjeme papierom na pečenie, aby sa nám nespiekol a dopekáme ďalších 20 minút. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť vo forme.
5. Krok
Podávame s arašidovým maslom, domácim džemom, gréckym jogurtom, alebo len tak samotný. Dobrú chuť!