REKLAMA

Zdroj: ANDREA CUSCUNA from Getty Images

Vegánske mascarpone

Tento recept je jemná, krémová vegánska alternatíva k talianskemu mascarpone. Pripravuje sa len zo štyroch ingrediencií a skvele sa hodí do akéhokoľvek koláča alebo jedla, kde je potrebné tradičné mascarpone.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
1
  • 200 g Surové arašidy Pridané do
  • 120 ml Chladené kokosové mlieko s plným obsahom tuku Pridané do
  • 2 polievková lyžica jablkové pyré nesladené Pridané do
  • 1 moka lyžica morská soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

55 min.
1. Krok

Namáčajte kešu orechy. Položte kešu orechy do studenej vody a nechajte ich namočené aspoň 4 hodiny alebo po celú noc. Toto pomôže zmäkčiť kešu orechy.

2. Krok

Precedz a opláchni kešu orechy. Potom daj kešu orechy do mixéra.

3. Krok

Pridaj morskú soľ, kokosové mlieko a jablkovú pálenku.

4. Krok

Zmiešajte prísady, kým nebude krémové a hladké.

5. Krok

Nad veľkú misu si položte sitko a podložte ho gázou. Vlejte doň zmes a nechajte prebytočnú tekutinu odkvapkať. Nechajte stáť 30-40 minút.

6. Krok

Zabaľte gázu a vymačkajte prebytočnú tekutinu. Zostatok materiálu v gáze je vegánska mascarpone.

7. Krok

Uložte do chladničky a spotrebujte do 1 týždňa.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4806 receptov

Mäsité jedlá

2237 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Zapekané

286 receptov

Raňajky

1464 receptov

Mascarpone

340 receptov

Omáčky

431 receptov