Zdroj: ANDREA CUSCUNA from Getty Images
Vegánske mascarpone
Tento recept je jemná, krémová vegánska alternatíva k talianskemu mascarpone. Pripravuje sa len zo štyroch ingrediencií a skvele sa hodí do akéhokoľvek koláča alebo jedla, kde je potrebné tradičné mascarpone.
Ingrediencie
- 200 g Surové arašidy
- 120 ml Chladené kokosové mlieko s plným obsahom tuku
- 2 polievková lyžica jablkové pyré nesladené
- 1 moka lyžica morská soľ
Najnovšie letáky
Postup
Namáčajte kešu orechy. Položte kešu orechy do studenej vody a nechajte ich namočené aspoň 4 hodiny alebo po celú noc. Toto pomôže zmäkčiť kešu orechy.
Precedz a opláchni kešu orechy. Potom daj kešu orechy do mixéra.
Pridaj morskú soľ, kokosové mlieko a jablkovú pálenku.
Zmiešajte prísady, kým nebude krémové a hladké.
Nad veľkú misu si položte sitko a podložte ho gázou. Vlejte doň zmes a nechajte prebytočnú tekutinu odkvapkať. Nechajte stáť 30-40 minút.
Zabaľte gázu a vymačkajte prebytočnú tekutinu. Zostatok materiálu v gáze je vegánska mascarpone.
Uložte do chladničky a spotrebujte do 1 týždňa.