Zdroj: Rimma_Bondarenko for Getty Images
Vegetariánske tekvicové cestoviny
Jeseň pre mňa vždy znamená čas tekvíc! Zo šťavnatej dužiny rada pripravujem chutné jedlá. V mojom tekvicovom období bolo vrcholom vytvorenie týchto cestovín. Dnes vám ukážem svoj obľúbený recept, ktorý som pripravila už nespočetne veľakrát: V tomto roku som si pripravila cestoviny z tekvice, ktoré som už niekoľkokrát zopakovala.
Ingrediencie
- 500 g Cestoviny (obzvlášť vhodné sú fussili alebo penne)
- 1 stredná veľkosť tekvica hokkaido
- 3 Tablespoon olivový olej
- 300 g Creme fraiche alebo smotana
- soľ a korenie
- muškátový oriešok
- 1 Hŕstka parmezán
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 Hŕstka čerstvé oregano
Najnovšie letáky
Postup
Na prípravu receptu na tekvicové cestoviny najprv umyte tekvicu, rozkrojte ju na polovicu a odstráňte semienka. Rád používam tekvice Hokkaido, pretože majú jedlú šupku a nemusíte ich šúpať.
Nakrájajte tekvicu na malé kocky. Tu môžete variovať podľa toho, či máte radi viac \biss\ v cestovinách, alebo či chcete, aby boli krémovejšie.
Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale.
Kým sa cestoviny varia, opečte kocky tekvice na veľkej panvici na olivovom oleji s roztlačeným cesnakom. Keď je tekvica mäkká (asi po 10 minútach), pridajte smotanu alebo crème fraiche a šalviu.
Dochuťte soľou, korením a čerstvo nastrúhaným muškátovým orieškom. Ja vždy rád pridávam trochu viac muškátového orieška, ktorý dotvára chuť tekvicových cestovín.
Do panvice pridajte scedené cestoviny a všetko dobre premiešajte. Ak máte radi obzvlášť krémovú zmes, môžete pridať trochu vody z cestovín. To dokáže zázraky!
Posypte parmezánom a oreganom a ihneď podávajte. Výborný vegetariánsky jesenný recept !