REKLAMA
Zdroj: FB: DOBRÉ RECEPTY terapeuticko#kuchárska mini#megaskupinka ??❤
Veľkonočná polievka z údeného mäsa
Tradičná veľkonočná polievka z údeného mäsa s vajíčkom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 2 ks bobkový list
- 100 ml smotana na varenie
- 2 l mäsový vývar zo šunky slaniny a klobásy
- 12 ks vajce
- soľ a korenie
- mletej rasce
- soľ
- ocot
- pažítka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najdôležitejší pre veľkonočnú polievku je mäsový vývar, ktorý si pripravíme zo šunky, slaniny a klobásy.
2. Krok
K vývaru pridáme nakrájané zemiaky a koreniny - mletú rascu, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list a soľ. Soli pridávame málo, keďže zvyčajne je vývar z údenín dostatočne slaný.
3. Krok
Keď sú zemiaky uvarené do mäkka, pridáme do polievky smotanu na varenie.
4. Krok
Vajíčka pridáme do polievky vtedy, keď začne vrieť. Surové vajce dáme na naberačku a rýchlo ho vložíme do polievky. Polievku nemiešame, aby vajíčka ostali v celku.
5. Krok
Pred koncom varenia veľkonočnú polievku ešte dochutíme octom a pažítkou.