REKLAMA
Veľkonočné perníčky
Tento recept na veľkonočné perníčky s medom môžete hneď zjesť, sú mäkučké a určite ich nebudete robiť len raz za rok !
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 5 žĺtkov (1 z toho na potretie)
- 650 g hladká múka
- 120 g práškového cukru
- 50 g maslo
- 150 g Med
- 7 lyžíc mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Múku, cukor, sódu bikarbónu a perníkové korenie si preosejeme do misky. Všetko premiešame, pridáme rozpustené vlažné maslo, žĺtky, tekutý med a mlieko. Vypracujeme si cesto. Pokiaľ sa drobí, pridáme trošku mlieka.
2. Krok
Cesto si vyvaľkáme na asi 0,5 cm hrubý plát a vykrajujeme tvary - vajíčka, zajačikov...
3. Krok
Pečieme na 170 ° C asi 10 minút. Upečené perníčky hneď potrieme rozšľahaným žĺtkom s 1 lyžicou vody.
4. Krok
Zdobíme bielkovou polevou podľa vlastnej fantázie :)