Zdroj: Dar1930 from Getty Images
Vianočná hríbová polievka
Recept na neprekonateľnú vianočnú hríbovú polievku.
Ingrediencie
- 500 g sušených hríbov
- 100 g masla
- 2 kus cibule
- 5 strúčikov cesnaku
- 1 l vývaru
- 4 Lyžice hladká múka
- soľ a korenie
- majoránka
- 200 ml smotany na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Hríby namočte do vlažnej vody a nechajte ich aspoň 2 hodiny odpočívať.
Namočené hríby dôkladne opláchnite a nakrájajte na tenké pásiky. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpeme a nadrobno pokrájame.
Na panvici roztopíte maslo, pridáte cibuľu a cesnak a opražíte dozlatista. Pridajte hríby a restujte pár minút, kým nezačnú púšťať vodu.
Potom pridajte múku, premiešajte a nechajte krátke prepražiť.
Po zaliatí vývarom dôkladne premiešate, aby ste zabránili vytvoreniu hrudiek. Nechajte polievku pomaly povariť približne 20 minút.
Na záver ochuťte soľou, čerstvo mletým čiernym korením a majoránkou. Pridajte smotanu na šľahanie a jemne premiešajte.
Polievku priveďte do varu a môžete podávať.