REKLAMA
Zdroj: TeresaKasprzycka from Getty Images
Vianočná hríbová smotanová polievka
Vianočná polievka má výnimočnú hríbovú chuť, je krémová a zároveň ľahká.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 50 g sušených dubákov
- 1 kus Cibuľa
- 5 kus zemiakov
- 50 g masla
- 250 g kyslej smotany
- 250 g sladkej smotany
- 1 kus bujón
- 5 kus čierne celé korenie
- 2 kus bobkový list
- 1 pl cukor
- 2 pl ocot
- voda
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Huby namočíme na chvíľu do vody, tú vodu zlejeme a nalejeme k ním novú vodu.
2. Krok
Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľku.
3. Krok
Cibuľku zalejeme namočenými hubami, pridáme soľ, bobkové listy, celé korenie, bujón a necháme ju asi 30 minút variť.
4. Krok
Zemiaky očistíme a nakrájame na kocky.
5. Krok
Smotany zmiešame s múkou.
6. Krok
Po pol hodine pridáme zemiaky a ešte 15 minút spolu všetko varíme.
7. Krok
Potom za neustáleho miešania prilejeme smotanovú zmes a polievku varíme ešte 10 minút.
8. Krok
Nakoniec ju dochutíme cukrom a octom.