Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Vianočná roláda
Túto vianočnú roládu s nutelou pečieme každý rok na Vianoce.
Ingrediencie
- 4 kus vajcia
- 120 g cukru
- 120 g hladká múka
- štipka soli
- 1 kl kypriaceho prášku
- práškový cukor
- nutela
- maliny
Najnovšie letáky
Postup
Začíname tým, že si pripravíme zmes na cesto. Oddelíme bielky od žĺtkov a bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuho.
Potom pridáme cukor a ešte chvíľu šľaháme, kým nebude zmes pevná a lesklá.
Nakoniec začneme pridávať múku zmiešanú s kypriacim práškom.
Cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme ho v predhriatej rúre na 180°C približne 10-12 minút.
Po upečení cesto ihneď, kým je ešte teplé, obrátime na vlhkú utierku posypanú práškovým cukrom. Pozor, aby ste sa nepopálili! Potom rolujeme cesto do rolády a necháme vychladnúť.
Keď je roláda vychladnutá, rozbalíme ju, potrieme nutelou a zase opatrne zabalíme.
Vianočnú roládu potrieme aj z vonku nutelou a dozdobíme malinami.