REKLAMA
Vianočná štola
Vianočný závin je ideálny dezert na vianočné obdobie, teplý, chutný a plný šťavnatého ovocia a masla.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g hladká múka
- 250 g mäkký tvaroh
- 200 g maslo
- 100 g mleté mandle
- 6 lžic Krupicový cukor
- 2 Lyžice brusnice
- 2 Lyžice Hrozienka
- 4 Lyžice rum
- 2 kus vanilínový cukor
- 1 kus kypriaci prášok
- 3 kus vajce
- 1 kus citrón
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
V miske zmiešajte múku s mletými orechmi a práškom do pečiva.
2. Krok
V druhej miske zmiešajte vanilkový cukor s 6PL kryštálovým cukrom. K cukru pridajte polovicu masla a vyšľahajte.
3. Krok
Do vyšľahaného masla pridáme tvaroh, vajcia, postrúhanú kôru, hrozienka a opäť vyšľaháme.
4. Krok
Zmes zmiešajte s múkou a vypracujte cesto.
5. Krok
Cesto vyvaľkajte na pomúčenom vále a preložte.
6. Krok
Vianočný rezeň upečte v rúre vyhriatej na 180 °C. Pečieme dozlatista.
7. Krok
Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom a posypeme práškovým cukrom.