Zdroj: Canva
Viedenské knedle
Pripravte si doma k nedeľnému obedu tieto výborné viedenské knedle.
Ingrediencie
- 500 g staršie žemle
- 50 g maslo
- 4 ks vajce
- 250 ml mlieko
- 1⁄2 zväzku petržlenová vňať
- 30 g hrubá múka
- soľ
- voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žemle pokrájame na malé kocky a necháme niekoľko hodín voľne preschnúť. Pozor! Nesušiť v trúbe!
Prichystáme si misku, do ktorej dáme jedno vajce a dva žltky. Prilejeme mlieko, osolíme a rozšľaháme. Pripravenou zmesou zalejeme žemľové kocky a opatrne premiešame.
Na rozpustenom masle orestujeme nakrájanú cibuľu a posekanú petržlenovú vňať.
Po vychladnutí pridáme k žemliam aj s hrubou múkou a opatrne premiešame. Necháme 1 hodinu odpočinúť a ešte raz celé opatrne premiešame.
Postupne formujeme guľaté knedle o veľkosti 5 až 7 cm. Varíme v osolenej a pomaly vriacej vode približne 15 - 20 minút, aby sa nerozvarili. Počas varenia gule viackrát otočíme a vyberáme ich dierovanou naberačkou.
Po uvarení ich dáme na chvíľu schladiť do studenej vody. Potom osušíme a niťou prekrojíme na polovicu, aby sa odparili a pomastíme rozpusteným maslom.