REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie je radosť.
Viedenský koláč
Perfektný viedenský koláč s klasickým piškótovým cestom, pudingovou plnkou a šľahačkou.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Cesto:
- 4 kus žĺtka
- 250 g práškový cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 125 ml olej
- 125 ml mlieko
- 300 g polohrubej múky
- 1 kus prášok do pečiva
- 4 kus vaječné bielky
Pudingová plnka:
- 1 l vody
- 1 kus džús v prášku (Tang)
- 2 balíky Zlatý klas
- 1 pl cukor
Ostatné:
- 400 g kyslá smotana
- 1 kus nátierkové maslo bez príchute
- 6 pl cukor
- 1 kus vanilkový cukor
- 2 kus vyšľahané šľahačky
- 1 kus stužovač šľahačky
- 1 kus želatína za studena
- 200 ml pomarančový džús
- rum
- dlhé piškóty
- čokoláda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Z uvedených surovín vymiešame klasické piškótové cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto pečieme na 170°C zhruba 15 minút.
2. Krok
Z vody, tangu, zlatého klasu a cukru uvaríme pudingovú plnku, ktorú necháme vychladnúť.
3. Krok
Z kyslej smotany, nátierkového masla, cukru, želatíny a šľahačiek vymiešame krém. Do šľahačky použite aj stužovač.
4. Krok
Na cesto natrieme pudingovú plnku a na ňu šľahačkovú plnku.
5. Krok
Do pomarančového džúsu nalejeme trochu rumu a krátko v ňom namáčame píškóty.
6. Krok
Piškóty položíme na vrch koláča a polejeme ich čokoládou.