REKLAMA

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Viedenský koláč

Perfektný viedenský koláč s klasickým piškótovým cestom, pudingovou plnkou a šľahačkou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12

Cesto:

  • 4 kus žĺtka Pridané do
  • 250 g práškový cukor Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 125 ml olej Pridané do
  • 125 ml mlieko Pridané do
  • 300 g polohrubej múky Pridané do
  • 1 kus prášok do pečiva Pridané do
  • 4 kus vaječné bielky Pridané do

Pudingová plnka:

  • 1 l vody Pridané do
  • 1 kus džús v prášku (Tang) Pridané do
  • 2 balíky Zlatý klas Pridané do
  • 1 pl cukor Pridané do

Ostatné:

  • 400 g kyslá smotana Pridané do
  • 1 kus nátierkové maslo bez príchute Pridané do
  • 6 pl cukor Pridané do
  • 1 kus vanilkový cukor Pridané do
  • 2 kus vyšľahané šľahačky Pridané do
  • 1 kus stužovač šľahačky Pridané do
  • 1 kus želatína za studena Pridané do
  • 200 ml pomarančový džús Pridané do
  • rum Pridané do
  • dlhé piškóty Pridané do
  • čokoláda Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

100 min.
1. Krok

Z uvedených surovín vymiešame klasické piškótové cesto, ktoré vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Cesto pečieme na 170°C zhruba 15 minút.

2. Krok

Z vody, tangu, zlatého klasu a cukru uvaríme pudingovú plnku, ktorú necháme vychladnúť.

3. Krok

Z kyslej smotany, nátierkového masla, cukru, želatíny a šľahačiek vymiešame krém. Do šľahačky použite aj stužovač.

4. Krok

Na cesto natrieme pudingovú plnku a na ňu šľahačkovú plnku.

5. Krok

Do pomarančového džúsu nalejeme trochu rumu a krátko v ňom namáčame píškóty.

6. Krok

Piškóty položíme na vrch koláča a polejeme ich čokoládou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4720 receptov

Mäsité jedlá

2216 receptov

Kuracie mäso

778 receptov

Večera

4432 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1492 receptov

Mascarpone

338 receptov

Dezert

3624 receptov