Višňové Pité
Krehké cesto plné čerstvého šťavnatého ovocia. Tento koláčik je velmi jednoduchý, rýchly a chutí fantasticky!!!
Ingrediencie
Na cesto
- 600 g hladká múka pšeničná
- 250 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 2 vajíčka
- 1⁄2 kl soľ
- trocha mlieka
- 15 g kypriaci prášok
Plnka
- 1.2 kg višne bez kôstok
- 250 g cukor kryštálový
- 38 g vanilkový puding v prášku
- 1 cukor vanilkový
Ešte potrebujeme
- 1 vajce na vrch
- Strúhanka na posypanie
- trochu masla
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Z uvedených prísad vypracujeme mäkké, krehké cesto, ktoré necháme postáť v chladničke 20 minút.
Oddýchnuté cesto si rozdelíme na 2 časti, tak aby bola 1 časť trochu väčšia, lebo na spodnú časť koláča potrebujeme trochu viac cesta, lebo bude mať okraje.
Následne si cesto vyváľkame na velkosť plechu a položíme na plech s papierom. Rozdelíme rovnomerne višne, ktoré sme si tesne pred použitím zmiešali s cukrom a pudingovým práškom. Napokon prikryjeme druhým cestom. Natrieme vajcom, popicháme párkrát vidličkou a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 180°C cca.40 minút
Po upečení môžme natrieť vrch koláča kúskom masla a necháme koláč celkom vychladnúť. Vychladnutie je dôležité, lebo tie višne s tým pudingom musia stuhnúť. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube