REKLAMA

Zdroj: pixabay

Vitello tonnato- teľacie v tuniakovej omáčke

Skvelé predjedlo pre naozajstných gurmánov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäso

  • 1 kg teľacieho stehna Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 mrkiev Pridané do
  • 2 ks stopkového zeleru Pridané do
  • 1 vetvička rozmarínu Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • soľ Pridané do
  • biele víno Pridané do

Omáčka

  • 1 bal ančovičky Pridané do
  • 4 pl kapary Pridané do
  • 6 konzerv tuniak kúsky Pridané do
  • 2 malé majonézy Pridané do
REKLAMA

Postup

120 min.
1. Krok

Mäso si spolu z rozmarýnom a bobkovým listom zaviažeme do gázy a premotáme motúzom aby malo stále pekný tvar.

2. Krok

Pripravíme si vývar. V rovnakom pomere dáme do hrnca vodu a biele víno, pridáme očistenú mrkvu, cibuľu a zeler. Osolíme. Vývar varíme aby nám zelenina zmäkla.

3. Krok

Do vývaru vložíme zviazané mäso a varíme 90 minút. Najlepšie je ak nám mäso vychladne vo vývare. Nesmieme ho krájať horúce. Rozpadlo by sa.

4. Krok

Zatiaľ si pripravíme omáčku. Všetky suroviny na omáčku len spolu vymiešame v mixéry. Alebo zmixujeme ponorným mixérom.

5. Krok

Mäso nakrájame na čo najtenšie plátky a prelejeme ho studenou omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov