REKLAMA
Voňavá bábovka s vaječným koňakom
Táto bábovka vám rozvonia celý dom. Ako typická bábovka je nenáročná na prípravu a zároveň poteší a uspokojí.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
16
- 5 vajce
- 240 g práškový cukor
- 1 bal vanilkový cukor
- 250 ml olej
- 250 ml vaječný koňak
- 125 g polohrubá múka
- 125 g zemiakový škrob
- 1 bal kypriaci prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
Na prípravu cesta vyšľaháme šľahačom v mise vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Pridáme olej, vaječný koňak a múku zmiešanú so škrobom a kypriacim práškom a vymiešame dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme na 180 C asi 60 minút.
2. Krok
Bábovku po upečení necháme asi 10 minút chladnúť vo forme. Potom ju opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním povrch bábovky pocukrujeme.