Zdroj: Pixabay
Výborná karamelová torta
Karamelová torta recept, ktorému nik neodolá. Torta pre milovníkov karamelu.
Ingrediencie
Cesto:
- 390 g múka
- 250 g maslo
- 3 žĺtko
- 180 ml šľahačka
- štipka soli
Karamel
- 3 konzervy salko
- 630 g cukor
- 400 g maslo
Najnovšie letáky
Postup
Začneme prípravou cesta. Do misy si dáme zmäknuté maslo, pridáme múku, žĺltka, štipku soli, smotanu a vypracujeme cesto. Zabalíme si ho do fólie a dáme do chladničky.
PO hodine cesto vyberieme rozdelíme na 14 guličiek a vyvaľkáme do kruhu. Každý plát pečieme 10 minút vo vyhriatej rúre na 180 stupňov.
Karamel pripravíme v nepriľnavom hrnci. Najlepšie z dvojitým dnom aby nám nezhorel. Dáme cukor a maslo. Rozpustíme. Pridáme salká a prevaríme aby nám všetko spolu zhustlo.
Teraz začneme tortu skladať. Dáme plát cesta. Polejeme plnkou rozotrieme, zase plát cesta a plnku a tak pokračujeme kým všetko neminieme.
Posledná je vrstva karamelu. Tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň na dve hodiny.