Výborná kuracia pečienka na plechu
Kuracia pečienka na velmi chutný a jednoduchý spôsob!!! Je to vlastne jemná pečienková plnka, ktorou zvykne moja mama naplniť aj kura pečené v celku v rúre. Takto samotné je to tiež výborné jedlo, ku ktorému treba už len príloha👍
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g kuracia pečienka
- 2 žemle alebo rohlíky
- 2 bielky
- 200 ml mlieko
- petržlen
- 2 kl mletej rasce
- 2 kl majoránka
- 1 kl vegeta
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- soľ
Okrem toho
- olej
- strúhanka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žemle zalejeme mliekom a necháme bokom nasiaknuť. Pečienky nožíkom trocha popučíme/potrháme na jemno. Do jednej misky dáme nasiaknuté žemle, pečeň, postrúhanú cibuľu, nakrájanú petržlenovú vňať a všetko ostatné. Nakoniec pomaly vmiešame aj vyšľahanú penu z bielkov. Masu vylejeme na pekáč (29x22) vytretý olejom a vysypaný strúhankou. Vrch potrieme trochou oleja a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 35 minút.
Medzitým pripravíme ľubovoľnú prílohu. Ja som spravila hranolky.
Jedlo je veľmi chutné. Hodí sa na obed, alebo aj na večeru. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube