:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMdysWyOsO-TgiLxNCWg/6daa88afac7ce586316663ca8dea4d.jpeg)
Výborná kuracia pečienka na plechu
Kuracia pečienka na velmi chutný a jednoduchý spôsob!!! Je to vlastne jemná pečienková plnka, ktorou zvykne moja mama naplniť aj kura pečené v celku v rúre. Takto samotné je to tiež výborné jedlo, ku ktorému treba už len príloha👍
Ingrediencie
Suroviny
- 500 g kuracia pečienka
- 2 žemle alebo rohlíky
- 2 bielky
- 200 ml mlieko
- petržlen
- 2 kl mletej rasce
- 2 kl majoránka
- 1 kl vegeta
- 1⁄2 kl mleté čierne korenie
- soľ
Okrem toho
- olej
- strúhanka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Žemle zalejeme mliekom a necháme bokom nasiaknuť. Pečienky nožíkom trocha popučíme/potrháme na jemno. Do jednej misky dáme nasiaknuté žemle, pečeň, postrúhanú cibuľu, nakrájanú petržlenovú vňať a všetko ostatné. Nakoniec pomaly vmiešame aj vyšľahanú penu z bielkov. Masu vylejeme na pekáč (29x22) vytretý olejom a vysypaný strúhankou. Vrch potrieme trochou oleja a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190 °C cca 35 minút.
Medzitým pripravíme ľubovoľnú prílohu. Ja som spravila hranolky.
Jedlo je veľmi chutné. Hodí sa na obed, alebo aj na večeru. Prajem dobrú chuť !
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMdysWyOsO-TgiLxNCWg/ba584b4984d128ea26190ea1762e25.jpeg)
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/sMdysWyOsO-TgiLxNCWg/1d1429ad64e52c8ff62776b062bf1e.jpeg)