Výborná maková roláda
Výborná maková roláda s makovou plnkou.
Ingrediencie
- 6 ks vajíčok
- 220 g práškového cukru
- 120 g múka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 250 g pomletého maku
- 200 ml smotany na šľahanie
- 2 Lyžice rumu
- 50 g masla
Najnovšie letáky
Postup
Vysteľte plech papierom na pečenie. Predhrejte rúru na 180 °C.
Oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky vyšľahajte do tuha, postupne pridávajte práškový cukor a šľahajte ďalej.
Žĺtka premiešajte s múkou a práškom do pečiva, potom opatrne zľahka vmiešajte vyšľahané bielky.
Rozotrite cesto na pripravený plech a pečte ho cca 15 – 20 minút.
Mletý mak na 5 minút varte podľa návodu na obale a potom zmes nechajte vychladnúť.
Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme 2 lyžice rumu. Vychladnutý mak premiešame s 50 g masla a následne tiež s výšľahanou smotanou.
Hotový plát cesta vyberieme z rúry a ešte horúci zložíme do utierky na pečenie. Utierku s cestom zrolujeme a necháme takto vychladnúť.
Potom uterák odmotáme, rozvinieme roládu a naplníme ju pripravenou makovou náplňou.
Roládu opäť zrolujeme.