Výborná zelená fazuľka s paradajkami
Veľmi jednoduché, rýchle a fantasticky chutné zeleninové jedlo z tureckej kuchyne. Teraz v čase čerstvej fazuľky ho varím často. Kto chce, môže si pridať aj mäso alebo zemiaky.
Ingrediencie
- 1 kg mladá zelená fazuľka
- 3 paradajky
- 3 papriky
- 1 pl paradajková pasta
- 1 pl mletá červená paprika
- 1.2 l voda
- 70 g maslo
- olej
- soľ
- čili vločky podla chuti
Najnovšie letáky
Postup
Zelenú fazuľku umyjeme, ak treba tak očistíme od bočných vlasov a pokrájame na 3-4 časti. Niektorá fazuľka má tie bočné vlasy, niektorá nie. Ďalej si pokrájame aj papriku a paradajky.
V hlbšej panvici rozhorúčime olej, pridáme paradajkovú pastu a chvílku ju necháme poškvrčať. Následne pridáme aj mletú papriku, necháme spolu minútku poškvrčať a dáme všetku našu zeleninu. Premiešame, dáme soľ a čili podľa chuti, zalejeme vodou, dáme kúsok masla a zakryté necháme pomaly variť až kým fazuľka celkom nezmäkne. Musí byť mäkulinká, lebo len vtedy sa už vyvarila jej celá chuť :-)
Takto pripravená fazuľka je veľmi chutná. Hodí sa k nej chlieb, alebo ryža, zemiaky, bulgur, atď. Záleží od toho, či ju podávate ako prílohu alebo hlavné jedlo. Podľa chuti si môžete pridať aj zemiaky alebo mäso do tohto jedla. Prajem dobrú chuť !
Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube